Κρυσταλλική Στεγανοποίηση PENETRON

Ολικό Σύστημα Μόνιμης Προστασίας Σκυροδέματος

Ποτέ η στεγανοποίηση, επισκευή και χημική προστασία υπόγειων κατασκευών σκυροδέματος δεν ήταν τόσο αποτελεσματική!

Προσοχή! Για να έχετε εγγυημένα και μεγάλης διάρκειας αποτελέσματα χρειάζονται απαραίτητα δύο βασικές προϋποθέσεις:

 • Επιλογή υψηλής ποιότητας υλικών, αναγνωρισμένα για την αποδοτικότητά τους, τις ιδιότητές τους, τη διάρκεια ζωής τους, την
  καταλληλότητά τους.
 • Επιλογή πιστοποιημένου και άρτια εκπαιδευμένου συνεργείου εφαρμογής για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής.

Καλύπτοντας σωστά την επιλογή του εκπαιδευμένου συνεργείου εφαρμογής, το παρακάτω σύστημα PENETRON θα σας δώσει εγγυημένα αποτελέσματα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PENETRON

Η στεγανοποιητική δράση του Penetron επιτυγχάνεται με την αντίδραση των διαφόρων χημικών συστατικών που περιέχονται στο υδαρές μίγμα όταν αυτό εφαρμόζεται στο σκυρόδεμα. Τα συστατικά του μίγματος εισχωρούν σε βάθος στα τριχοειδή του σκυροδέματος
με την βοήθεια του φαινομένου της όσμωσης και σχηματίζουν κρυστάλλους οι οποίοι σφραγίζουν μόνιμα τα τριχοειδή και τις ρωγμές
εκτοπίζοντας έτσι κάθε μορφή υγρασίας. Η διαδικασία σχηματισμού κρυστάλλων επιτυγχάνεται σε θετική ή αρνητική πίεση νερού.

Κατά την απουσία υγρασίας τα συστατικά του Penetron παραμένουν προσωρινά αδρανή. Οποτεδήποτε έχουμε επανεμφάνιση της υγρασίας, η χημική δράση και η διαδικασία της σφράγισης επαναλαμβάνεται αυτόματα εισχωρώντας σε μεγαλύτερα βάθη μέσα στο σκυρόδεμα.

Τα χημικά του Penetron θα σφραγίζουν και θα ξανασφραγίζουν εξαιτίας της χημικής φύσης τους. Η ανάπτυξη κρυστάλλων για την στεγανοποίηση των τριχοειδών έχει μετρηθεί σε βάθος πλησίον του ενός (1) μέτρου από το σημείο της εφαρμογής. Το Penetron είναι
100% συμβατό με σκυρόδεμα, τούβλο, κονιάματα και πέτρα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PENETRON

 • Γίνεται αναπόσπαστο τμήμα του σκυροδέματος σχηματίζοντας ένα συμπαγές σώμα. To Penetron δεν πρέπει να συγχέεται με τα συμβατικά τσιμεντοειδή ή τα στεγανωτικά τύπου μεμβράνης
 • Διεισδύει σε βάθος (έως και 1 μέτρο μήκους) και σφραγίζει τριχοειδή και ρωγμές του σκυροδέματος έως και 0,4 mm
 • Μπορεί να εφαρμοστεί είτε από την θετική είτε από την αρνητική πλευρά όπου στη δεύτερη περίπτωση θα οδηγεί την υγρασία εκτός σκυροδέματος
 • Η στεγανοποίηση και η χημική αντοχή παραμένουν ανεπηρέαστες ακόμα και αν η εξωτερική επιφάνεια καταστραφεί
 • Ιδανικό για ιδιαίτερα υψηλές υδροστατικές πιέσεις, μέχρι 16 Atm
 • Συνολικά πιο αποτελεσματικό και λιγότερα δαπανηρό από τα συστήματα μεμβρανών
 • Εύκολο στην εφαρμογή με μειωμένο εργατικό κόστος
 • Αυξάνει την αντοχή του σκυροδέματος σε θλίψη (> 6%)
 • Δεν αποσαθρώνεται και δεν σκίζεται
 • Δεν απαιτείται προστασία της επιφάνειας στεγάνωσης του Penetron κατά την διαδικασία της επιχωμάτωσης ή κατά την τοποθέτηση οπλισμού ή πλέγματος αρκεί να έχει προχωρήσει η ενεργοποίηση των κρυστάλλων (τουλάχιστον 2-3 μέρες με καλή διαβροχή του υλικού επιχωμάτωσης αν αυτό γίνεται σε χρόνο μικρότερο των 7 ημερών από την εφαρμογή)
 • Επιτρέπει στο σκυρόδεμα να αναπνέει εμποδίζοντας την συμπύκνωση υδρατμών και αφήνοντας το σκυρόδεμα εντελώς στεγνό
 • Αντέχει σε χημική προσβολή (pΗ 3 -11 μόνιμη επαφή, pΗ 2 – 12 περιοδική επαφή) και εξασφαλίζει ένα ευρύ φάσμα προστασίας από κύκλους τήξης/ πήξης του νερού, διαβρωτικά υπόγεια νερά, θαλασσινό νερό, διάβρωση από ιόντα χλωρίου, καθώς και θειικές και νιτρικές ενώσεις
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε νοτισμένο σκυρόδεμα
 • Μη τοξικό
 • Εγκεκριμένο για πόσιμο νερό
 • Δεν απαιτεί παρατεταμένο χρόνο ωρίμανσης (εξαίρεση αποτελούν οι πολύ ζεστές ή πολύ χαμηλής υγρασίας συνθήκες)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΣΚΑΦΕΣ

 • Υδροβολή και τρίψιμο με μηχανικό τριβείο σκυροδέματος

Προετοιμασία της επιφάνειας με υδροβολή 300 bar ή μεγαλύτερη. Εάν δεν υπάρχει μεγάλο μηχάνημα υδροβολής μπορεί να γίνει λείανση του σκυροδέματος με μηχανικό τριβείο και στη συνέχεια υδροβολή με μικρότερο μηχάνημα. Σκοπός είναι η διάνοιξη των πόρων του σκυροδέματος για την περαιτέρω διείσδυση του κρυσταλλικού συστήματος.

 • Σφράγιση εισροών νερού με PENEPLUG

Εάν υπάρχει εισροή νερού από ρωγμές εφαρμόζεται ταχείας πήξης κονίαμα με ανάπτυξη ενεργών κρυστάλλων PENEPLUG. Με το ίδιο υλικό αντιμετωπίζουμε και τους αρμούς διακοπής σκυροδέτησης όταν υπάρχει ροή νερού.

 • Στεγάνωση σε φωλιές, απομίξεις και διακοπές σκυροδέτησης.

Σε φωλιές αδόνητου σκυροδέματος και σε αρμούς διακοπής σκυροδέτησης που δεν υπάρχει ροή νερού, εφαρμόζεται πρώτα μια επάλειψη με PENETRON και στην συνέχεια το επισκευαστικό κονίαμα χημικής δράσης και ανάπτυξης κρυστάλλων PENECRETE MORTAR.

 • Κρυσταλλική στεγανοποίηση σωληνώσεων

Στις σωλήνες που διαπερνούν το σκυρόδεμα, γίνεται διάνοιξη σε βάθος 10 cm, σφράγιση με PENEPLUG σε περίπτωση εισροής νερού, αστάρωμα με PENEBAR PRIMER, τοποθέτηση υδροδιογκούμενου κορδονιού PENEBAR SW 55 , επάλειψη με PENETRON και κλείσιμο της οπής με PENECRETE MORTAR.

 • Κρυσταλλική επάλειψη στεγανοποίησης

Τέλος επάλειψη όλης της επιφάνειας με υδαρές μίγμα υλικού χημικής δράσης και ανάπτυξης κρυστάλλων PENETRON σε δύο στρώσεις.

Παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες κατασκευής με τα συνεργεία εφαρμογής μας, καθώς και την πλήρη γκάμα των προϊόντων PENETRON σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θάσο, Δράμα.

Για να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατήστε εδώ.

Κατεβάστε Δωρεάν τους ενημερωτικούς οδηγούς μας

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο; Ρωτήστε μας σήμερα.

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας, και να σας προτείνουμε την καταλληλότερη λύση με τα ολοκληρωμένα συστήματα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ στην ευρύτερη περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θάσο, Δράμα), επιλέξτε ΘΕΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Pin It on Pinterest

Share This