Η επιλογή ενός τσιμεντοειδούς επαλειφόμενου για την στεγανοποίηση μιας ταράτσας είναι λάθος. 

Για λόγους κοστολογίου ή ακόμη άγνοιας και μειωμένης εμπειρίας των εφαρμοστών, έχουν γίνει κατασκευές σε ταράτσες.

Τα τσιμεντοειδή επαλειφόμενα έχουν απορροφητικότητα όταν κρατούν στάσιμα νερά. Όταν το χειμώνα εισέλθει μικρή ποσότητα νερού στην μάζα τους, και πέσουν οι θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας κάτω από τους 0 οC, δημιουργούνται μικρές ρωγμές. Ο λόγος είναι ότι ο πάγος έχει μεγαλύτερο όγκο από το νερό με αποτέλεσμα αυτή η διόγκωση να σπάει την συνοχή και τις χημικές ενώσεις της μάζας του τσιμεντοειδούς. Το νερό συνεχίζει την φθορά κάτω από την στρώση στεγανοποίησης και έχουμε αποκολλήσεις και προβλήματα στα κάτω διαμερίσματα.

Τελευταία κυκλοφορούν νέας τεχνολογίας τσιμεντοειδή επαλειφόμενα, ενισχυμένα με ακρυλικές ρητίνες και φίλτρα για την ηλιακή τεχνολογία με σκοπό να στεγανοποιήσουν τις ταράτσες. Δυστυχώς και αυτά παρουσίασαν αντίστοιχα προβλήματα, ακόμη και αν είχαν λίγο μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια.

Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε εφαρμοστή για να κάνετε εργασίες μόνωσης ή επισκευής στο σπίτι σας; Διαβάστε τον ενημερωτικό οδηγό μας “Πως επιλέγω συνεργείο εφαρμογής για το σπίτι μου”

 

Εάν έχετε προβλήματα στην ταράτσα σας είτε έχετε κάνει στεγανοποίηση είτε όχι, και θέλετε να σας βοηθήσουμε επικοινωνήστε πατώντας το παρακάτω κουπί.

Pin It on Pinterest

Share This