Δείτε το σχετικό video μας στο facebook για τον τρόπο στεγανοποίησης της υπόγειας δεξαμενής “πατώντας εδώ”

Στα θερμοκήπια στην Πετρούσα Δράμας, για την στεγανοποίηση των δεξαμενών ανακύκλωσης υγρών θρεπτικών στοιχείων τροφοδοσίας των φυτών, επιλέχθηκε το σύστημα PENETRON. Οι δεξαμενές συνολικού όγκου 70,00 m3 είχαν διαρροή 15,00 m3 ημερησίως.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κρυσταλλικού συστήματος στεγανοποίησης PENETRON είναι ότι διεισδύει και στεγανοποιεί όλη την μάζα του σκυροδέματος σε βάθος, ενώ παράλληλα προστατεύει τον σιδηρό οπλισμό από διάβρωση και χημικές προσβολές.

Η στεγανοποιητική δράση του PENETRON SYSTEM επιτυγχάνεται με την αντίδραση των διαφόρων χημικών συστατικών που περιέχονται στο υδαρές μίγμα όταν αυτό εφαρμόζεται στο σκυρόδεμα. Τα συστατικά του μίγματος εισχωρούν σε βάθος στα τριχοειδή του σκυροδέματος με την βοήθεια του φαινομένου της όσμωσης και σχηματίζουν κρυστάλλους οι οποίοι σφραγίζουν μόνιμα τα τριχοειδή και τις ρωγμές εκτοπίζοντας έτσι κάθε μορφή υγρασίας. Η διαδικασία σχηματισμού κρυστάλλων επιτυγχάνεται σε θετική ή αρνητική πίεση νερού.

Κατά την απουσία υγρασίας τα συστατικά του Penetron παραμένουν προσωρινά αδρανή. Οποτεδήποτε έχουμε επανεμφάνιση της υγρασίας, η χημική δράση και η διαδικασία της σφράγισης επαναλαμβάνεται αυτόματα εισχωρώντας σε μεγαλύτερα βάθη μέσα στο σκυρόδεμα.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε έχει ως εξής:

  • Διάνοιξη όλων των ατελειών σκυροδέματος, κάθε σημείου εισερχόμενου νερού, των φουρκετών και του οριζόντιου αρμού στη βάση της δεξαμενής.
  • Σφράγιση των εισερχόμενων υδάτων με κρυσταλλικό υπερταχείας δράσης PENEPLUG. Αφού σταμάτησε η εισροή νερού …
  • Επάλειψη όλων των περιοχών προς επισκευή με κρυσταλλικό στεγανοποιητικό επαλειφόμενο PENETRON.
  • Κλείσιμο όλων των σημείων, φουρκετών και του αρμού με το κρυσταλλικό επισκευαστικό PENECRETE MORTAR.
  • Τρίψιμο όλης της επιφάνειας σκυροδέματος με μηχανικό λειαντήρα σκυροδέματος με διαμαντόδισκο και στη συνέχεια υδροβολή για καθαρισμό.
  • Επάλειψη σε δύο στρώσης με το κρυσταλλικό στεγανοποιητικό επαλειφόμενο PENETRON.

Το σύστημα PENETRON είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό.

 

Παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες κατασκευής με τα συνεργεία εφαρμογής μας, καθώς και την πλήρη γκάμα των προϊόντων PENETRON σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θάσο, Δράμα.

Έχετε προβλήματα στο υπόγειο ή σε δεξαμενές και θέλετε να σας βοηθήσουμε;

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2541065055 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε εμείς.

Pin It on Pinterest

Share This