Αναρωτιέστε αν είναι η κατάλληλη εποχή να κάνετε μονώσεις ή κάποια επισκευή στο σπίτι σας;

Πολλές φορές λέμε:

  • “Μην κάνουμε τη επισκευή – στεγανοποίηση μέσα στον χειμώνα, να περιμένουμε να ζεστάνει λίγο ο καιρός…”
  • “Μήπως έχει πολύ ζέστη και δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην κατασκευή της επισκευής – στεγανοποίησης”.

Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι, όταν πρέπει οπωσδήποτε να λύσουμε κάποιο πρόβλημα στο σπίτι μας, που προέκυψε μέσα στον χειμώνα ή στην καρδιά του καλοκαιριού όταν έχει 40oC εξωτερική θερμοκρασία.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες και αυστηρές απαιτήσεις για την καταλληλότητα των καιρικών συνθηκών κατά την διάρκεια της εφαρμογής ή και αμέσως μετά τις επόμενες ειδικά ώρες.

Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε το τεχνικό φυλλάδιο των υλικών που επιλέξατε να εφαρμόσετε και να δείτε κατά πόσο οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες για την εφαρμογή.

Το δεύτερο είναι να ελέγξετε κατά πόσο το συνεργείο εφαρμογής διαθέτει τα κατάλληλα όργανα μέτρησης για να ελέγξει αυτές τις συνθήκες και λειτουργεί με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό. Σε περίπτωση π.χ. που η εξωτερική θερμοκρασία της ατμόσφαιρας πέσει κάτω από τους 5 oC το χειμώνα ή ανέβει πάνω από τους 35 oC το καλοκαίρι και οι εργασίες πρέπει να γίνουν σε εκτεθειμένο εξωτερικό χώρο, σε μη ελεγχόμενο θερμοκρασιακά περιβάλλον, δεν πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες .

Για να υπερβείτε τους κανόνες θα πρέπει το συνεργείο εφαρμογής να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας και δημιουργίας κατάλληλων συνθηκών κατά περίπτωση.

Υπάρχουν όμως, νέας τεχνολογίας δομικά υλικά που έχουν ιδιότητες που τους επιτρέπουν να εφαρμοστούν σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Εάν ήρθε η ώρα να κάνετε κάποια μόνωση ή επισκευή στο σπίτι σας και χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε αξιόπιστο συνεργείο εφαρμογής, διαβάστε τον ενημερωτικό οδηγό μας “Πως επιλέγω συνεργείο εφαρμογής για το σπίτι μου”

 

Για όλα αυτά αν θέλετε υπεύθυνη ενημέρωση μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2541065055 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε εμείς.

Pin It on Pinterest

Share This