Σήμερα ασχολούμαστε με το πώς θα προστατέψουμε το μπαλκόνι μας από την υγρασία.

Δυστυχώς η συνήθης πρακτική και η ευκολία κατά την κατασκευή πλακιδίων σε ένα μπαλκόνι, οδηγεί σε κατασκευαστικές κακοτεχνίες που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγρασίας στο ίδιο το διαμέρισμα αλλά και πολλές φορές στο διαμέρισμα του κάτω ορόφου.

Υπάρχει σωστή διαδικασία στεγανοποίησης μπαλκονιού, κατασκευής τσιμεντοκονίας και πλακιδίων αλλά με αυτήν θα ασχοληθούμε σε μεταγενέστερο άρθρο.

Αφού λοιπόν έχει περαστεί το πλακάκι και το σοβατεπί, εάν παρουσιαστεί πρόβλημα υγρασίας στο διαμέρισμα καλούμαστε να δώσουμε μια λύση.

Δύο είναι οι επιλογές που έχουμε:

  • Να κάνουμε μια σφράγιση του αρμού μεταξύ του σοβατεπιού – πλακιδίου και αδιαβροχοποίηση των αρμόστοκων μεταξύ των πλακιδίων
  • Να κάνουμε στεγανοποίηση ολόκληρης της επιφάνειας του μπαλκονιού με ισχυρά στεγανοποιητικά υλικά.

Η πρώτη επιλογή είναι πολύ πιο οικονομική και μπορεί να μας γλυτώσει, ειδικά αν γίνει προληπτικά, από τον μεγαλύτερο όγκο νερού που συνήθως εισέρχεται κάτω από τα πλακίδια και δημιουργεί, λειτουργώντας προσθετικά, σοβαρά προβλήματα υγρασίας. Η σφράγιση του αρμού γίνεται με πολυουρεθανική μαστίχη και η αδιαβροχοποίηση των αρμόστοκων με διεισδυτικά υλικά νανοτεχνολογίας, σιλανικής ή σιλοξανικής βάσης.

Η μέθοδος αυτή είναι μικρής δυνατότητας μακροχρόνιας συγκράτησης του νερού και πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ πιο αποτελεσματική και μόνιμη, κοστίζει όμως περισσότερο σε χρήμα, χρόνο, προγραμματισμό και ψυχολογική επιβάρυνση.

Εάν το επιτρέπουν τα υψόμετρα στα κατωκάσια, γίνεται στεγανοποίηση (προτείνουμε ως πιο ισχυρή επιλογή, το Hyperdesmo) επάνω στο υπάρχων πλακίδιο, σε όλη την επιφάνεια του μπαλκονιού και στην συνέχεια τοποθετείται ξανά, νέα στρώση πλακίδιο.

Στην περίπτωση που δεν μπορούμε να «σηκωθούμε» έστω και δύο εκατοστά (2 cm) τότε μπορεί να χρειαστεί να ξηλώσουμε το υπάρχων πλακίδιο, να γίνει η στεγανοποίηση (προτείνουμε ως πιο ισχυρή επιλογή, το Hyperdesmo) και στην συνέχεια να περάσουμε μια νέα στρώση από πλακίδια.

Η μέθοδος αυτή είναι ασφαλής και μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος της υγρασίας.

Υπάρχουν παραλλαγές των παραπάνω συστημάτων οι οποίες μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε κάθε κτιριακή κατασκευή πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το συνεργείο που αναλαμβάνει την κατασκευή. Εάν ήρθε η ώρα να κάνετε κάποια μόνωση ή επισκευή στο σπίτι σας και χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε αξιόπιστο συνεργείο εφαρμογής, διαβάστε τον ενημερωτικό οδηγό μας “Πως επιλέγω συνεργείο εφαρμογής για το σπίτι μου”

Για περισσότερη υπεύθυνη ενημέρωση πάνω στα συστήματα στεγανοποίησης και προστασίας μπαλκονιών …

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2541065055 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε εμείς.

Pin It on Pinterest

Share This