• Έχετε νερά σε υπόγεια κατοικία;
  • Έχετε δεξαμενή σκυροδέματος που αδειάζει το νερό της;
  • Έχετε φρεάτιο σκυροδέματος που παίρνει νερά;

Κάθε ποσότητα νερού που διαπερνά το σκυρόδεμα και εισέρχεται στο υπόγειο, δημιουργεί φθορές στο ίδιο το μπετό αλλά και προβλήματα υγείας στα άτομα που ενδεχομένως ζουν ή εργάζονται στο υπόγειο.

Μεγάλο πρόβλημα που έχετε να αντιμετωπίσετε, εκτός από τα νερά που ενδεχομένως μπαίνουν στο υπόγειό σας, είναι η οξείδωση (σκουριά) του οπλισμού μέσα στο μπετό. Η σκουριά έχει τετραπλάσιο όγκο από το σίδερο (οπλισμό), με αποτέλεσμα να σπάει το μπετό και να του δημιουργεί φθορές και ρηγματώσεις. Επακόλουθο είναι η μείωση της αντοχής του μπετού, δημιουργία ρηγματώσεων και ροή νερού στο υπόγειο.

Παράλληλα με τα προβλήματα της κατασκευής, έρχονται και τα προβλήματα υγείας σε άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε υπόγεια, λόγω μεγάλου ποσοστού υγρασίας της ατμόσφαιρας μέσα στο χώρο, και αναπνευστικά προβλήματα λόγω μούχλας.

Κάποιες φορές τα υπόγεια εντέλει, είτε κατοικήσιμα είτε αποθήκες ή δεξαμενές, παραμένουν άδεια και αχρησιμοποίητα λόγω αδυναμίας αντιμετώπισης του νερού που εισέρχεται ή εξέρχεται.

Η μόνιμη λύση για το πρόβλημα στεγανοποίησης υπόγειων κατασκευών από σκυρόδεμα είναι το σύστημα PENETRON.

Το σύστημα PENETRON έχει μόνιμη αποτελεσματικότητα. Ενσωματώνεται στο σκυρόδεμα σχηματίζοντας αδιάλυτους κρυστάλλους στα τριχοειδή, στους πόρους και στις μικρορωγμές στο σκυρόδεμα μέχρι 0,4 mm. Μόλις αυτοί οι κρυσταλλικοί σχηματισμοί αναπτυχθούν στην μάζα του σκυροδέματος θα παραμείνουν εκεί για όλη την διάρκεια ζωής του σκυροδέματος μετατρέποντας το ίδιο το σκυρόδεμα σε υδροφραγές – αδιαπέραστο από το νερό. Το σκυρόδεμα αυτοεπουλώνεται!

Θέλετε να ενημερωθείτε για το που και πως εφαρμόζεται το σύστημα PENETRON;

Για πιο αναλυτική ενημέρωση για το που και πως γίνεται στεγανοποίηση υπογείων κατασκευών, κατεβάστε τον ενημερωτικό οδηγό μας “Ένας οδηγός για την Στεγανοποίηση Υπογείων από Σκυρόδεμα”

Εάν έχετε προβλήματα με νερό στο υπόγειό σας, και θέλετε να σας βοηθήσουμε …

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2541065055 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να σας καλέσουμε εμείς.

Pin It on Pinterest

Share This